fbpx

Bleka tänderna med citron

Om du har missfärgade eller gula tänder kommer du antagligen att vilja göra dem vita igen. Du har kanske kollat hos några tandläkare och kommit fram till att det är väldigt dyrt och att köpa en produkt och göra det själv passar dig kanske inte heller. Du vill ha något riktigt billigt sätt att få vita tänder igen. Vad du, som så många andra gör är att du helt enkelt söker efter huskurer som kan ge dig vita tänder igen. Efter att ha läst lite har du nu antagligen kommit fram till att du vill testa att bleka tänderna med citron

Detta är något du verkligen bör undvika..

Varför du bör undvika att bleka tänderna med citron

Innan du klickar bort från denna sida för att hitta någon som rekommenderar denna metod istället så kan du väl låta oss förklara varför? Anledningen till att du absolut inte ska bleka tänderna med citron har att göra med din muns naturliga pH värde. Normalt ligger munnens pH värde på ungefär 7. När du äter något surt så bildar munnen en syra som luckrar upp emaljen på tänderna. Citron innehåller citronsyra och är därför surt, vilket är okej i rimliga mängder. Detta ska dock inte tolkas som att det är okej som tandblekningsmetod. Visst, det finns sätt att bleka tänderna med citron som faktiskt fungerar. En av dessa metoder är denna:

  • Blanda citronens saft och fruktkött med väteperoxid.

Denna metod kommer att ge dig vitare tänder och det är antagligen därför folk fortfarande använder den. Vad folk inte vet däremot är att väteperoxid är förbjudet att använda i tandkräm enligt EU. Varför? Väteperoxid skadar båda tänderna och tandköttet. Du kommer att få vita tänder men är det värt att betala priset?

Andra metoder för att bleka tänderna med citron

Andra metoder som också är populära, är t.ex.metoder som går ut på att blanda citronen med salt eller bakpulver. Detta fungerar också utan problem, du kommer att få vita tänder. Men varför får du dessa vita tänder? Därför att syran fräter på tänderna så att det vita som finns under det missfärgade gula kommer fram. Om du väljer att borsta tänderna med citron och salt kommer det dessutom göra ont. Så varför har folk inte förstått detta än? Många blundar för problemen som kommer genom att borsta tänderna med citron eftersom det fungerar. Du får vita tänder. Att syran fräter på tänderna syns inte och därför bryr sig många inte om det. Vissa vet det antagligen inte ens och tror att detta är det perfekta sättet att göra det på. Som du borde har förstått nu så är det inte det.

Skonsamma och effektiva lösningar

Det finns mängder med alternativ för dig som vill bleka tänderna, något du kanske är intresserad av. De är inte lika billiga som huskurerna men i gengäld fräter de inte på din emalj och de gör inte ont att använda. Det är kanske värt att betala lite för? Du behöver verkligen inte gå till en tandläkare för att bleka dina tänder. Det finns mängder av sätt att göra det själv hemma men att bleka tänderna med citron är inte ett av dem. Köp istället en produkt som är gjord för att användas för just tandblekning..

Efter att ha läst den här artikeln är det en sak du verkligen borde har lärt dig. Borsta inte tänderna med citron. Det kommer att fungera, du kommer få vita tänder men i gengäld kommer efter ett tag emaljen helt försvinna eftersom citronsyran är frätande. Hitta andra, skonsammare huskurer för tandblekning